У даній статті описані всі легальні варіанти виїзду в США. Необхідно зазначити, що зробити це досить важко, інакше США давно б наповнили приїжджі з таких країн, як Африка, Азія ну і, звичайно ж, СНД. Саме для уникнення названих вище наслідків в американському законодавстві передбачені дуже жорсткі умови для тих, хто бажає іммігрувати з СНД в США. Отже, розберемо більш детально основні способи як приїхати в Америку на ПМЖ.

Імміграція в США для робочих

Отримання робочої візи вважається найбільш оптимальним варіантом якщо Ви висококваліфікований фахівець з багатим досвідом роботи за професією. Дуже високі шанси мають фахівці в галузі інформації та зв'язку, а також природничих та технічних наук, математики, фізики та програмісти. Для того, щоб вдалося іммігрувати в Америку за допомогою даного способу, необхідно спочатку відшукати роботодавця, який не тільки зацікавиться вашими талантами, а й погодиться надати вам робоче місце. Крім того, вакансія, яку ви б хотіли отримати, повинна передбачати наявність вищої освіти і відповідати безпосередньо вашій. У разі відсутності у Вас вищої освіти за обраною спеціальністю, це може компенсуватися досвідом роботи в даній сфері з наступного розрахунку: 3 роки стажу на роботі за 1 рік навчання. Крім цього, необхідно враховувати, що роботодавець платить чималі гроші за оформлення робочої візи і весь процес може затягнутися на термін від 6 до 18 місяців. Ось чому американські компанії неохоче йдуть на оформлення візи і, як правил , лише за відсутності кваліфікованого фахівця в США.

Виїзд в США за допомогою лотереї Green Card

Такий спосіб один з найбільш недорогих і простих — до безпосереднього виграшу практично не потрібні які-небудь витрати. У лотереї можна взяти участь абсолютно безкоштовно. Щорічно американський уряд відбирає випадковим методом мешканців інших країн, яким видає більше 50 000 імміграційних віз. Для того, щоб брати участь у лотереї, потрібно просто розмістити свою заявку, наприклад, тут.

Імміграція в США за допомогою інвестицій

При можливості створення нових робочих місць і розвитку бізнесу уряд США дає дозвіл отримати вид на проживання інвесторам. При цьому мінімальна сума інвестування повинна бути не менше 500 000 $, але більш кращою є сума від 1 000 000 $ і більше. Якщо Ваші інвестиції менше 1 мільйона, то варто бути готовим до того, що вас зобов'яжуть вкласти їх не туди, куди Ви захочете, а туди, куди Вам скаже американський уряд. Як правило, це сільськогосподарські депресивні регіони з низькою економічною привабливістю і високим рівнем безробіття. Якщо ж Ви інвестуєте 1 000 000 $ і більше, то маєте можливість вибирати область інвестицій самостійно.

Шлюб з громадянином США як варіант виїзду в Америку

Отримання виду на проживання в США можливо при укладенні шлюбу з його / її громадянином. Тут існують три основні варіанти:

  • Укладення шлюбу на території США і одержання на місці Green Card.
  • Віза нареченої / нареченого К1 — дійсна до 3 місяців. За цей час вам необхідно укласти шлюб з тим, хто Вас запросив. Якщо ж в силу якихось обставин Вам не вдасться цього зробити, то втратите легальність перебування в США і повинні будете виїхати з країни.
  • Оформлення шлюбу на батьківщині і подальше возз'єднання з американським чоловіком — займає від декількох місяців до 1 року. Ви маєте право отримати Green Card після укладення шлюбу строком на 3 роки. По закінченні цього періоду Ви повинні або подати запит на отримання громадянства (подружжя, які є громадянами США можуть скористатися прискореним варіантом отримання громадянства, за спеціальною програмою ) або ж продовжити дію Green Card на строк до 10 років.

Виїзд в США для біженців

Якщо Вас переслідують за політичні погляди, а також за релігійною чи національною ознакою Ви можете звернутися в уряд США, попросивши політичного притулку. Зверніть увагу, що незважаючи на поширену думку, притулок на підставі нетрадиційної сексуальної орієнтації в Америці не надається. Для того, щоб отримати притулок, потрібні наступне:

  • Факти, що підтверджують переслідування (наприклад довідки про нанесення побоїв).
  • Доказ того, що держава не може забезпечити Вам захист від переслідувань (копії відмов у порушенні кримінальної діловодства в результаті нанесення вам каліцтв і т. д.).
  • Документи, які підтверджують те, що подібні переслідування цілком реальні у Вашій країні (наприклад, Ви ні разу не змогли довести, що піддаєтеся переслідуванню на грунті антисемітизму, якщо вашим місцем проживання є Ізраїль).

Виїзд в США для возз'єднання з родиною

Родич з американським громадянством може подати заяву (форма l-130) на возз'єднання з вами. Через пару місяців, а може й років (залежить від ступеня споріднення) ви отримаєте вид на проживання, як родич громадянина США.

Візи EB2-NIW , O1 — для обдарованих і незвичайних людей

Візу O1 можуть отримати всесвітньо відомі спортсмени, діячі культури, вчені і т. д. EB2-NIW — імміграція для тих, хто представляє національний інтерес для Америки. Необхідно довести, що ваш переїзд в США здійснюється в національних інтересах цієї країни. Як правило, EB2-NIW — найбільш оптимальний варіант для вчених в галузі технічних та природничих наук.