Реєстрація на участь в лотереї Green Card по програмі DV 2018 розпочалась!

Основні вимоги до учасників лотереї Green Card:

  • Щоб прийняти участь в лотереї потрібно мати лише повну середню освіту;
  • Учасник повинен бути уродженцем тієї країни, котра знаходиться в списку країн учасниць програми DV (певна країна може бути виключена із розіграшу, якщо кількість її іммігрантів до США впродовж останніх 5 років перевищує 50 тисяч осіб);
  • Для участі в лотереї учасник повинен подати свої біографічні дані та фотографію відповідного зразка;
  • До участі не допускаються особи, які мають судимість, які порушували візово-еміграційні закони США, які мають соціально-небезпечні захворювання;
  • В жодному випадку анкета заявника не повинна подаватись двічі для участі в одній і тій самій лотереї. Повторна подача анкети може призвести до того, що обидві анкети будуть дискваліфіковані та виключені з участі в лотереї!

Зверніть увагу! Не потрібно подавати свою заявку на участь заради цікавості, тому що у разі виграшу Ви можете зайняти чиєсь місце!

Як прийняти участь в лотереї?

  • Необхідно оформити заявку у встановлений правилами термін  (тобто заповнити анкету).
  • Учасник повинен надати свою біографічну інформацію та фотографію встановленого зразка.
  • Якщо ви проживаєте в громадянському шлюбі, анкета на вашого чоловіка/дружину заповнюється окремо, де вказуються діти від попередніх шлюбів. В пункті «Сімейний стан» вказується ваш статус, згідно останніх документів, отриманих в державній установі (наприклад: Свідоцтва про укладання або розірвання шлюбу, видане органом державної реєстрації актів цивільного стану, свідоцтво про смерть чоловіка/дружини тощо).
  • Якщо анкета заповнюється сім'янином, тоді обов'язково повинні вказуватись дані на всіх  членів сім'ї, включаючи дітей віком до 21 року. Сімейна анкета має значні переваги у зв'язку з тим, що програмою DV дозволено від сім'ї надати дві анкети: від імені дружини/матері із включенням дітей та від імені чоловіка/батька, у випадку виграшу однієї із анкет, всі члени сім'ї набувають прав переможців автоматично), відповідно шанси на виграш подвоюються! Якщо у вашої дитини вже є середня освіта, та їй не більше 21 року, існує можливість оформити власну анкету цієї дитини і, відповідно, шанс виграти Green Card збільшується втричі!

Також основними вимогами є відсутність судимостей та дотримання імміграційних законів США в минулому.

Детально про умови лотереї

Подача заявки означає, що:

  • Учасник надає загальну біографічну інформацію про себе і свою сім'ю;
  • Учасник надає власні фотографії встановленого зразка та фотографії членів сім'ї.

Сім'єю в імміграційному законодавстві вважаються подружжя та їх діти віком до 21 року. Учаснику лотереї Green Card (Зелена карта) не потрібно надавати інформацію і фотографії на дітей, які вже одружені або є громадянами США чи власниками Зеленої карти. Учаснику не потрібно надавати інформацію і фотографії дітей, які старші 21 року.

Кожен з подружжя може оформити окрему заявку та подвоїти свій шанс виграти Green Card. Тим учасникам, які не одружені та не мають дітей, необхідно надати лише дані про себе та своє фото.

Відсутність необхідної інформації та/чи фотографій може призвести до відмови в оформленні візі переможцю лотереї. Суттєві неточності в біографічній інформації також можуть призвести до відмови в оформленні візі.

Перше правило лотереї Green Card

Щоб оформити заявку, учасник повинен бути народженим в країні, яка знаходиться в переліку країн учасниць лотереї. Перелік цих країн щорічно визначається Державним Департаментом США. В перелік країн учасниць входять всі країни світу, окрім виключених згідно статуту.

На даний момент виключені наступні країни: Бразилія, Велика Британія (крім Північної Ірландії), В'єтнам, Гаїті, Гватемала, Домініканська республіка, Індія, Канада, Китай (крім Гонконгу і Макао), Колумбія, Мексика, Пакістан, Польща, Перу, Південна Корея, Сальвадор, Філіппіни, Ямайка.

Уродженці всіх інших країн можуть прийняти участь в лотереї Green Card. Це правило діє для країни, в якій народилися, незалежно від того, де Ви зараз мешкаєте. З цього правила є два виключення:

  • Якщо учасник, який народився в країні, що знаходиться в переліку «виключених», знаходиться в шлюбі з уродженкою/уродженцем «дозволеної» країни, то подружжя можуть брати участь (надавати особисті заявки), заявляючи в якості країни участі «дозволену» країну;
  • Якщо обидва батьки учасника, який народився в країні, зазначеній в переліку «виключених», не народились в цій країні і не проживали там в час народження учасника на постійній основі, то учасник може брати участь в лотереї і заявити в якості країни учасниці «дозволену» країну народження будь-якого з батьків.

Друге правило лотереї Green Card

Для того, щоб переможець лотереї Green Card зміг отримати імміграційну візу, він повинен мати повну середню освіту або трудовий стаж по висококваліфікованій спеціальності. На практиці це означає наступне:

  • Якщо на момент отримання імміграційної візи Ви закінчите середню школу, середній-спеціалізований чи середньо-технічний учбовий заклад чи будете навчатись у вищому учбовому закладі, цього буде достатньо;
  • Якщо ж у вас є тільки базова освіта, тоді отримати Green Card можна лише за умови наявності трудового стажу не менше 2 років, за останні 5 років по висококваліфікованій спеціальності.

Загальні заборони

Вікових обмежень на участь в лотереї Green Card немає. Участь може брати які «вчорашній» школяр, так і пенсіонер. Вимог щодо володіння англійською мовою також немає. Правила участі в лотереї Green Card дуже прості, їх цілком реально дотримуватись.

Проте окрім дотримання правил лотереї потрібно зважати на обмеження, що встановлені для всіх потенційних американських іммігрантів. В перелічених нижче випадках доведеться підготувати додаткові документи, тому що може діяти певна тимчасова чи постійна заборона на в'їзд в США. Також для отримання Green Card після виграшу можливо потрібне буде клопотання про поблажливість (waiver).

Медичні застереження:

  • Наявність соціально-небезпечного захворювання чи соціально-небезпечного психологічного розладу;
  • Вживання наркотичних чи психотропних засобів;
  • Відсутність необхідних щеплень;
  • Ризик опинитися під опікою держави через наявність важкої хвороби (public charge).

Проблеми з законом та візовим законодавством:

  • Зумисний суспільно небезпечний злочин;
  • Попередні депортації чи нелегальні перебування в США більше 180 днів;
  • Візові махінації (фіктивний шлюб і надавання підроблених документів);
  • Перебування в США з візою J-1, якщо для неї встановлено і ще не виконано вимоги 2YHR— two-year home residence requirement  (не відноситься до програми Work&Travel).

Instructions for the 2017 Diversity Immigrant Visa Program

Офіційний сайт DV Lottery